Във всеки един от нас звучат два вида вътрешни гласове –

...
Във всеки един от нас звучат два вида вътрешни гласове –
Коментари Харесай

7 неща, които винаги трябва да можете да кажете за себе си

Във всеки един от нас звучат два типа вътрешни гласове – едните саботират нашия триумф и пречат на развиването ни, до момента в който другите могат да ни оказват помощ да отключим цялостния си капацитет и да реализираме нашите фантазии.

В моята книга „ The Leadership Gap: What Gets Between You and Your Greatness ” отстранявам особено внимание на мислите, които ви отдалечават от грешките и неуспехите и ви доближават до мечтаните резултати.

Каквито и да са вашите функции и желания, било то в професионалната или персоналната сфера, постоянно би трябвало да можете да погледнете себе си в огледалото и да кажете тези 7 неща:

1. Аз съм уверен/a

Увереността не е нещо, което получаваме безплатно. Ние би трябвало да работим дълго и старателно, с цел да придобием опит, умения и познания в областите, от които се интересуваме. Едва когато изградите нужната подготвеност и схващане, ще можете откровено да кажете „ Аз съм убеден “.

2. Вярвам на интуицията си

За множеството хора е доста мъчно да се абстрахират от аналитичното си мислене и да повярват в своите инстинкти, изключително когато става въпрос за бизнес и предприемачество. Това, което открих в моето персонално изследване е, че доста от водещите имена в най-конкурентните промишлености на планетата постоянно употребяват своята вътрешен глас, с цел да вземат решения.

Освен това, тези, които разчитат както на инстинктите си, по този начин и на аналитичната си мисъл, се оправят доста по-добре от тези, които имат вяра единствено на изследванията и проучванията.

3. Аз съм искрен/а

Нека бъдем откровени – изследванията демонстрират, че всяко трето изречение, което изговаряме, е неистина. Когато лъжата е толкоз необятно публикувана, казването на истината се трансформира в сложна задача. Въпреки това, честността е от сериозно значение за вашия триумф. Когато поемате отговорност за личните си избори и признавате, че сте създали неточност, вие се освобождавате от оковите, които ви пречат да продължите напред и да бъдете себе си. Това демонстрира на хората към вас, че могат да ви имат доверие и че си наподобявате най-малко по едно нещо: и вие грешите като тях. Освен това, когато се придържате към истината, няма значение какъв брой постоянно ви задават един и същи въпрос, тъй като в никакъв случай няма да бъдете уловени в неистина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР